Previous Image
Next Image

Location: Kilsyth, North Lanarkshire
Budget: £28,000
Date: March 2015

Kilsyth Health Centre Project Sheet

Kilsyth Health Centre

Two sibling sculptures represent our shared biological diversity. Coloured panels mimic the coded, specific patterns of our DNA profiles as individuals within a community. A finer detail of perforations link the sculptures to local places and thoughts – providing a written reminder of our social and physical contexts.

The words reflect positive conversations with local people and are set into panels to cast overlapping colourful shadows onto and through the walls of the building. The vertical structures relate to the architecture of the courtyards and encourage us to look into the sky for contemplation and reflect our changing emotions.